Van Geel houdt team bijeen: 'Maandag 10.00 met zijn allen worstenbroodje gegeten'

Van Geel houdt team bijeen: 'Maandag 10.00 met zijn allen worstenbroodje gegeten'

19 May - 10:47
117

Directeur Martin van Geel baalt stevig van de degradatie van Willem II, maar benadrukt dat er vooralsnog geen banen verloren gaan. De Tricolores staan er financieel nog goed voor en hoeven geen kantoorpersoneel te ontslaan.

Zondag ging het mis tegen FC Utrecht, ondanks een 3-0 zege in eigen huis. "Maandag om tien uur hebben we met z'n allen een Brabants worstenbroodje gegeten. Dit is een team", blikt Van Geel terug in gesprek met Voetbal International. "Ik heb ze ook gezegd dat ik het een hard gelag zou vinden als de degradatie ten koste van hun zou gaan. Een paar weken geleden heb ik daar al duidelijkheid over gegeven, nadat ik hoorde dat er twijfels waren. Dat verdienen jullie niet, heb ik gezegd."

Het kantoorpersoneel blijft dus ook aan boord, verzekert Van Geel. "Met 22 mensen op kantoor is het niet overdadig. De opleiding gaat door, daar doen we geen concessies in. Het salarisbudget zal met een paar miljoen dalen, maar zelfs dan zullen we qua salarissen nog altijd bij de top van de Keuken Kampioen Divisie horen."

Dat promotie binnen één jaar bittere noodzaak is, bestrijdt Van Geel. "Dat willen we. Moeten vind ik lastig. We hadden ook niet moeten degraderen. De doelstelling is terugkeren. Of het tweede jaar financieel moeilijker wordt, weet ik echt niet. Er kan ook iets ontstaan." Dat de fans achter hun club blijven staan, merkte de directeur toen hij zijn kleinkinderen van school haalde. "Ik zag driekwart met een Willem II-shirt in de klas zitten. Ach man, ik baal er wel zo van als ik er zo over praat."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s