Senesi legt interlandkeuze uit: 'Daar ben ik geboren, dat is mijn droom'

Senesi legt interlandkeuze uit: 'Daar ben ik geboren, dat is mijn droom'

19 May - 16:38
33

Marcos Senesi maakte donderdag bekend dat hij interlands gaat spelen voor Argentinië. De centrale verdediger van Feyenoord was ook opgeroepen voor Italië, maar is blij dat hij voor het land kan voetballen waar hij geboren is.

In de afgelopen weken werd duidelijk dat Senesi voor een bijzonder interland-dilemma kwam te staan, omdat hij voor zowel Argentinië als Italië werd opgeroepen. Die landen speelden ook nog eens tegen elkaar en dus moest de stopper van Feyenoord een knoop doorhakken. "Ik ben Italië heel dankbaar dat ik onderdeel uitmaakte van die selectie, want het is een team met veel historie, maar uiteindelijk kies ik voor het land waar ik geboren ben", zo zegt Senesi tegen ESPN.

De keuze voor La Albiceleste was voor de linksbenige verdediger geen hele moeilijke. "Ik heb het er veel over gehad met mijn familie en de mensen die dicht bij mij staan, maar uiteindelijk is het altijd mijn droom geweest om in het shirt van mijn team en mijn land te spelen. Daar is mijn beslissing door tot stand gekomen. Dit is de beslissing die het dichtst bij mijn gevoel ligt en daar ben ik heel erg blij mee."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s