LIVE-discussie: geen Wijndal, basisdebutant bij AZ, Heerenveen in succesformatie

LIVE-discussie: geen Wijndal, basisdebutant bij AZ, Heerenveen in succesformatie

19 mei - 17:58 Laatste update: 18:23
103

SC Heerenveen en AZ hebben hun opstellingen voor de heenwedstrijd in de play-offs bekendgemaakt. De Friezen beginnen ongewijzigd aan het duel, terwijl AZ-trainer Pascal Jansen kiest voor een basisdebutant door de afwezigheid van aanvoerder Owen Wijndal.

Heerenveen won afgelopen zondag nog met 3-1 van Go Ahead Eagles. Trainer Ole Tobiasen was tevreden over die wedstrijd, want hij kiest voor dezelfde elf namen als toen. Heerenveen speelt nu al enkele weken in dezelfde samenstelling en dat leverde over het algemeen succes op, behalve in de kampioenswedstrijd van Ajax. Dat duel werd met 5-0 verloren.

Bij AZ loopt het de laatste weken een stuk minder goed. Jansen voert in totaal twee wijzigingen door. Sam Beukema mag nu vanaf de aftrap verschijnen, wat ten koste gaat van Aslak Witry. Wijndal behoort niet tot de wedstrijdselectie vanwege een blessure. Daardoor mag Milos Kerkez zijn basisdebuut maken.

Heerenveen en AZ stonden dit seizoen al twee keer eerder tegenover elkaar. Aan het begin van het seizoen wonnen de Alkmaarders met 1-3 in Friesland, terwijl het nog geen maand geleden 2-1 voor AZ werd in het AFAS Stadion.

De volledige opstellingen:
Heerenveen: Mulder; Van Ewijk, Van Beek, Dresevic, Woudenberg, Kaib; Tahiri, Haye, Halilovic; Sarr, Van Hooijdonk

AZ: Vindahl; Beukema, Martins Indi, Hatzidiakos, Kerkez; Midtsjø, De Wit, Clasie; Evjen, Pavlidis, Karlsson

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s