ED: PSV gaat opnieuw all-in voor terugkeer van Luuk de Jong

ED: PSV gaat opnieuw all-in voor terugkeer van Luuk de Jong

19 May - 23:31 Laatste update: 23:44
268

PSV gaat er alles aan doen om Luuk de Jong komende zomer terug naar Eindhoven te halen. Met dat nieuws pakt het Eindhovens Dagblad donderdagavond uit. De lange spits staat al langer op het wensenlijstje in het Philips Stadion en was vorig jaar ook dicht bij een comeback.

PSV zoekt naar een opvolger voor de transfervrij vertrokken Eran Zahavi en hoopt dat De Jong dat zal worden. De Eindhovenaren gaan 'vol inzetten' op de komst van de 31-jarige Achterhoeker, zo valt te lezen in de regionale krant. Technisch manager John de Jong zou zelfs bereid zijn om meerdere miljoenen te betalen voor de targetman. Hoe hoog dat bedrag precies moet zijn, is onduidelijk.

Het wordt waarschijnlijk geen goedkope transfer. Een investering is nodig, omdat De Jong na dit seizoen nog een jaar onder contract staat bij Sevilla en zij willen profiteren van de status die de spits na een jaartje Barcelona heeft gekregen. In Camp Nou was hij vooral invaller, maar maakte De Jong ook een aantal belangrijke doelpunten en verwierf hij een cultstatus.

PSV is volgens het ED 'op regelmatige basis' met de ervaren targetman in gesprek en dat gaat dus niet alleen meer over het clubambassadeurschap dat hem in het verleden werd toegekend. Op de Eindhovense burelen wordt verwacht dat De Jong nog steeds in staat is om 20 tot 25 goals per seizoen in de Eredivisie te maken, zoals hij eerder al zo vaak deed.

Tussen 2014 en 2019 stond de in Zwitserland geboren Nederlander namelijk al onder contract in het Philips Stadion en werkte hij zich op tot aanvalsleider en aanvoerder. In vijf seizoenen bij PSV maakte De Jong 94 competitiedoelpunten en de hoop is dat hij er na een terugkeer in Eindhoven nog heel veel bij kan gaan maken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s