Keeperswissel voor finale op komst: 'Dan zien ze geen chagrijnige Marciano, hoor'

Keeperswissel voor finale op komst: 'Dan zien ze geen chagrijnige Marciano, hoor'

20 May - 08:29
93

Ofir Marciano leek het seizoen af te sluiten als eerste keus bij Feyenoord, maar dreigt voor de laatste wedstrijd van het seizoen alsnog zijn plekje kwijt te raken. Alles wijst erop dat de van een blessure herstellende Justin Bijlow de Conference League-finale tegen AS Roma gaat keepen.

Bijlow viel begin maart weg en Marciano keepte tegen onder meer Partizan Belgrado, Slavia Praag en Olympique Marseille. De Israëliër is tot negentien officiële optredens gekomen en dat lijkt meer dan hij verwacht had toen hij overkwam van het Schotse Hibernian FC. "Ik ken mijn rol hier in dienst van Feyenoord. Ik moet er staan als de ploeg mij nodig heeft. Dat wist ik toen ik naar Feyenoord ging afgelopen zomer en ik moet eerlijk zeggen dat het best even wennen was, want ik was als keeper altijd gewend te spelen", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Als blijkt dat Bijlow inderdaad gaat keepen, dan legt Marciano zich daarbij neer. "Dan zien ze geen chagrijnige Ofir Marciano, hoor. Natuurlijk, een finale in Europa kan een eenmalig iets in een loopbaan zijn. Dat weet ik. Maar we moeten het met elkaar doen."

De doelman kijkt tevreden terug op zijn eerste seizoen in Rotterdam-Zuid. "Tegen Ajax maakte ik een dure fout, maar het gaat er als speler niet om hoe je valt, maar wel om hoe je opstaat. Een paar dagen later keepte ik twee prima interlands voor Israël en volgens mij zijn de resultaten in de wedstrijden waarin ik keepte goed geweest", maakt hij de balans op. "Ik heb mijn rol al gespeeld in de Conference League."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s