'Komst Danilo lekte te vroeg uit, hadden we liever na finale wereldkundig gemaakt'

'Komst Danilo lekte te vroeg uit, hadden we liever na finale wereldkundig gemaakt'

20 May - 07:20
144

Feyenoord-directeur Frank Arnesen is in Rotterdam achtergebleven terwijl Feyenoord zich in Portugal voorbereidt op de Conference League-finale. De Deen rondde donderdag de komst van Ajax-spits Danilo af, al had hij dat liever op een later moment gedaan.

Begin april kwamen de eerste geruchten door, dinsdag werd duidelijk dat de Braziliaan inderdaad de saillante overstap van Amsterdam naar Rotterdam zou gaan maken, donderdag werd de transfer beklonken. "De komst van Danilo lekte te vroeg uit, dat hadden we liever na de finale wereldkundig gemaakt", aldus Arnesen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "De focus bij de club moet volledig op de finale zijn. Maar ik kijk zelf natuurlijk ook al verder. Daarom bleef ik in Rotterdam en ging niet naar Lagos."

De Deense TD merkt vanuit huis wel dat de opvallende Europese campagne van Feyenoord zijn vruchten afwerpt. "Deze Conference League heeft ons al veel gebracht. En nog steeds, grote clubs willen tegen ons oefenen en ik spreek technisch directeuren die wel geïnteresseerd zijn om jonge spelers bij ons te laten spelen." Anderzijds lijkt een speler als Reiss Nelson – gehuurd van Arsenal – na zijn uitleenperiode onhoudbaar voor Feyenoord, omdat hij zich juist in de kijker heeft gespeeld. "Maar dat is iets voor later. Nu telt de finale en dan is rust rond de jongens het allerbelangrijkste."

Die finale is op woensdag 25 mei. Feyenoord staat dan in Tirana tegenover AS Roma.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s