Van Hooijdonk belangrijk voor Heerenveen: 'Blijf met alle liefde nog een jaar'

Van Hooijdonk belangrijk voor Heerenveen: 'Blijf met alle liefde nog een jaar'

20-05-2022 09:40
29

Sydney van Hooijdonk staat niet onwelwillend tegenover een langer verblijf bij sc Heerenveen. De 22-jarige spits, die wordt gehuurd van Bologna, droeg donderdag met een treffer bij aan de 3-2 zege op AZ in de play-offs om Europees voetbal.

"Ik ga na het seizoen gelijk met Bologna praten, maar het seizoen is een beetje verlengd hier", zegt Van Hooijdonk tegen De Telegraaf. "Ik ga ervan uit dat ik de voorbereiding daar doe en dan zie ik wel. Als ik bij Bologna voor mijn kans kan gaan, dan doe ik dat. Ik wil daar slagen. Maar als ze zeggen: we vinden het goed dat je nog een jaar naar Heerenveen gaat, dan doe ik dat ook met alle liefde."

De zoon van oud-international Pierre van Hooijdonk, die nu zeven keer scoorde in veertien Eredivisie-duels, heeft het namelijk prima naar zijn zin in het Abe Lenstra Stadion. "De sfeer in de ploeg is goed, daar begint het mee. Het zijn stuk voor stuk normale gasten, van hiërarchie is geen sprake. We zijn allemaal gelijk. En er loopt aardig wat kwaliteit rond."

Van Hooijdonk ziet dan ook kansen in de play-offs. Hij durft de Europese droom hardop uit te spreken. "Honderd procent! Ik had al voorspeld dat we de play-offs zouden halen en zondag zei ik nog dat we AZ zouden verslaan. Nu op naar Alkmaar. Het wordt niet makkelijk, maar ik geloof erin." De return wordt zondag gespeeld.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie