Kluivert somt kwaliteiten Antony op en trekt conclusie: 'Zal niet lang duren'

Kluivert somt kwaliteiten Antony op en trekt conclusie: 'Zal niet lang duren'

20 May - 09:54
109

Patrick Kluivert is onder de indruk van Ajax-aanvaller Antony. De voormalig spits denkt dat de 22-jarige Braziliaan snel een toptransfer zal maken.

Antony was dit seizoen goed voor tien goals en twaalf assists in 33 officiële duels. De laatste weken van het seizoen moest hij wel missen door een blessure. "Als je kijkt naar individuele klasse, ben ik een groot fan van Antony", vertelt Kluivert aan Voetbal International. "Dat is een echte Ajax-aanvaller. Zijn baltechniek, de snelheid, de brutaliteit in zijn vaak beslissende acties: zo zien we het graag in Amsterdam."

Kluivert denkt dat het fijn samenspelen is met de Braziliaanse international. "Voor de middenvelders en de verdedigers moet het heerlijk zijn met Antony samen te spelen, want je kunt hem in elke situatie aanspelen. Of er nou twee of drie man in zijn rug staan, hij eist de bal op en is meteen dreigend. Hij zal zich nooit verschuilen. Ik denk dat het niet lang zal duren voordat Antony de stap naar een buitenlandse topclub gaat maken."

Antony wordt met name in verband gebracht met Manchester United, waar Erik ten Hag aan de slag gaat. Ook Liverpool en Newcastle United werden al genoemd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s