PSV moet op zoek naar een nieuwe doelman: alle kandidaten op een rij

PSV moet op zoek naar een nieuwe doelman: alle kandidaten op een rij

21-05-2022 10:00
143

Het is goed mogelijk dat PSV deze zomer alle doelmannen uit de A-selectie ziet vertrekken. Yvon Mvogo keert terug naar RB Leipzig, Joël Drommel kan nog niet voldoen, Vincent Müller mag weg en Maxime Delanghe zal vermoedelijk verhuurd worden. Wie moet de nieuwe nummer één worden in Eindhoven? VoetbalPrimeur neemt de kandidaten door.

Jasper Cillessen (Valencia)
Cillessen (33) lijkt één van de belangrijkste kandidaten om het keepersgilde van PSV te versterken. De 61-voudig international heeft nog maar een contract voor één jaar bij Valencia. Hoewel hij een kleine transfersom moet kosten, mag hij vermoedelijk vertrekken uit de Sinaasappelstad. PSV neemt wel een risico met de oud-speler van NEC, Ajax en FC Barcelona, want de laatste jaren kampte hij geregeld met blessures. Mits fit, is hij echter nog steeds één van de beste keepers van Nederland.

Tim Krul (Norwich City)
Als PSV inzet op een Nederlander, dan komt ook Tim Krul automatisch in beeld. De geboren Hagenaar degradeerde met Norwich City uit de Premier League. Dat biedt misschien kansen voor technisch manager John de Jong van de Eindhovenaren, al beschikt de penaltyheld van het WK 2014 nog wel over een contract dat twee jaar doorloopt. Met al zijn ervaring zou Krul desondanks voor de benodigde rust onder de lat kunnen zorgen. Niet voor niets viel ook zijn naam al.

Hendrik Van Crombrugge (Anderlecht)
Net als Cillessen en Krul zou Van Crombrugge vermoedelijk weinig aanpassingstijd nodig hebben. De 29-jarige Belg is al jaren een vaste waarde en stabiele factor bij Anderlecht, waar hij niet voor niets de aanvoerdersband draagt. Zijn contract loopt nog wel drie jaar door, waardoor PSV meerdere miljoenen zou moeten uittrekken voor Van Crombrugge.

Stefan Ortega (Arminia Bielefeld)
Ortega degradeerde met Arminia Bielefeld uit de Bundesliga, maar de steunpilaar is wel de laatste die daar verantwoordelijk voor wordt gehouden. Ook de 29-jarige Duitser verscheen eerder al op de radar van PSV. Een tot tranen toe geroerde Ortega nam zaterdag afscheid van de fans van zijn jeugdliefde, want het staat vast dat hij deze zomer transfervrij vertrekt. PSV heeft wel concurrentie van onder meer een aantal clubs uit de Bundesliga.

Cleiton (Red Bull Bragantino)
Als het aan Aad de Mos ligt gaat PSV niet voor één van de bekende namen, maar voor 'geweldige keeper' Cleiton. De 24-jarige Braziliaan speelt in zijn geboorteland voor Red Bull Bragantino. Hij verdiende onder meer al een uitnodiging voor de Seleção, als stand-in van Alisson Becker (Liverpool) en Ederson (Manchester City). Cleiton hield acht keer de nul en kreeg 27 tegengoals in 25 officiële duels, knappe cijfers bij een club uit de Braziliaanse middenmoot.

João Paulo (Santos)
Aad de Mos adviseert PSV om gebruik te maken van de connecties van Heurelho Gomes in Brazilië. Wellicht kan O Goleiro Grande ook iets betekenen in een mogelijke komst van João Paulo, die net als Cleiton zeer veel indruk maakt in het Zuid-Amerikaanse land. De sluitpost van Santos (26) zal echter niet goedkoop zijn, mede doordat hij nog tot eind 2026 vastligt.

Carlos Acevedo (Santos Laguna)
PSV kende in het verleden veel succes met Mexicaanse spelers als Carlos Salcido, Andrés Guardado, Héctor Moreno en Hirving Lozano. De Brabanders proberen de Mexicaanse banden warm te houden. In dat licht kan Carlos Acevedo een optie zijn. De 25-jarige Acevedo is in eigen land één van de uitblinkers bij het bescheiden Santos Laguna, maar om zijn kansen op het WK in Qatar te vergroten zou hij een transfer kunnen maken.

Mark Flekken (SC Freiburg)
Als PSV toch liever voor een zekerheidje tussen de palen gaat, dan is Mark Flekken een gedroomde aanwinst. De Limburger maakt indruk bij SC Freiburg en was de voorbije interlandperiode – mede door de blessure van Justin Bijlow – de nummer één van Oranje. Flekken is nog een stukje jonger dan landgenoten als Cillessen en Krul. Hij zal een lieve duit kosten, maar wie niet waagt, die niet wint. Bovendien zal PSV een flink budget hebben als Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré vertrekken.

Bart Verbruggen (Anderlecht)
Wellicht komt een rol als eerste doelman nét iets te vroeg, maar Verbruggen klopt bij Anderlecht nadrukkelijk op de deur. De Belgische club ziet in de negentienjarige Nederlander, die in 2020 overkwam van NAC Breda, de opvolger van PSV-target Van Crombrugge. Maar waarom zou PSV met het oog op de toekomst niet naar Brussel trekken voor de Jong Oranje-keeper?

Kjell Peersman (PSV)
Over de toekomst gesproken: PSV beschikt zelf al over Kjell Peersman. De zeventienjarige Belg wordt door de nieuwe trainer Ruud van Nistelrooy overgeheveld naar de hoofdmacht. Het gaat daarmee snel met Peersman, die dit jaar een basisplaats veroverde bij de beloften. Hij zal komend seizoen nog niet de eerste keus zijn in het Philips Stadion, maar houd hem in de gaten.

Wie moet volgens jou de nieuwe doelman van PSV worden? Laat het weten in de comments!