Lovende woorden voor Slot: 'Ik zeg wel eens: wij hoeven alleen nog te voetballen'

Lovende woorden voor Slot: 'Ik zeg wel eens: wij hoeven alleen nog te voetballen'

20 May - 20:35
50

Orkun Kökcü is naar eigen zeggen onder Arne Slot getransformeerd van een aanvallende middenvelder naar een defensieve middenvelder. De Feyenoorder stelt dat hij onder de huidige trainer fitter dan ooit is. 

In zijn rol als controleur beleeft Kökcü een sterk seizoen. "Nummer 10 staat alleen nog op mijn shirt, verder is dat een afgesloten periode. De controlerende rol, dat is mijn positie", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Vroeger wilde ik gekke acties zien. De spelers die dat deden, dát waren mijn favoriete spelers. Nu kijk ik beelden terug van Iniesta en dan geniet ik veel meer dan dat ik eerder deed."

"Ik vergelijk mezelf niet met Iniesta, maar zó wil ik nu ook spelen", vervolgt Kökcü, die ziet hoe het elftal het afgelopen jaar naar elkaar is toegegroeid. "En we spelen als elftal ook goed. Dat is het werk van de trainer, die ons met zo’n duidelijk speelplan het veld in stuurt dat het allemaal zoveel makkelijker is geworden", is hij lyrisch over Slot. "Ik zeg weleens voor de gein tegen ploeggenoten: wij hoeven alleen nog maar te voetballen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s