VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: controlerende middenvelders

21 mei 2022 om 14:00

Het Eredivisie-seizoen zit erop en dus is het traditiegetrouw tijd voor de samenstelling van het Elftal van het Jaar van VoetbalPrimeur. Jíj kiest welke spelers de elf plekken in gaan nemen. Wie was de beste verdedigende middenvelder? Dit zijn de genomineerden, op alfabetische volgorde.

Fredrik Aursnes (Feyenoord)
Naast Trauner de Feyenoorder die het meeste verrast heeft. Dessers laten we buiten beschouwing, want die kenden we al. Aursnes speelde nagenoeg alle wedstrijden voor Feyenoord en is onmisbaar gebleken in de ploeg van Arne Slot.Luuk Brouwers (Go Ahead)
Brouwers was een van de uitblinkers bij Go Ahead, dat een bijzonder seizoen achter de rug heeft. In de Keuken Kampioen Divisie was Brouwers al heel belangrijk, maar de stap naar de Eredivisie heeft hij ogenschijnlijk moeiteloos weten te maken. Hij scoorde maar liefst zeven keer en leverde vier assists af. De transfer naar FC Utrecht is dikverdiend.Thom Haye (Heerenveen)
Eindelijk kreeg hij in januari zijn droomtransfer naar de Eredivisie. Het begin verliep met horten en stoten, daarna ging het wedstrijd per wedstrijd beter. Hij is in Heerenveen doodleuk doorgegaan met wat hij bij NAC Breda al deed. Niet voor niets zaten er deze week scouts van het Franse Nantes voor hem op de tribune.Ryan Gravenberch (Ajax)
Ook Gravenberch verdient een nominatie - en niet omdat hij bij de landskampioen speelt. Het is voor het eerst dat Gravenberch behoorlijk wegzakte in niveau, maar na een paar wedstrijden en wat opbeurende woorden van Louis van Gaal ging de knop om. Gravenberch heeft de eerste serieuze tegenslag weten te overwinnen en is nu op weg naar Bayern München.Mees Hoedemakers (Cambuur)
De stille motor op het middenveld van Cambuur. Moest bij AZ pas op de plaats maken, maar beleefde zijn doorbraak in Leeuwarden. Het moet raar lopen wil Hoedemakers aankomende zomer geen mooie stap zetten. Afgelopen winter kon hij naar FC Midtjylland, maar daar ging Cambuur voor liggen. Met nog een eenjarig contract op zak lijkt dit het moment om nog iets aan hem te verdienen.Orkun Kökcü (Feyenoord)
Opgeleid als nummer-tien, maar staat structureel in de spotlights als controleur. Kökcü is dit seizoen een stuk volwassener gaan spelen en nóg beslissender geworden. En waar speelt hij volgend seizoen? Niemand die het weet. Nóg niet.Ibrahim Sangaré (PSV)
De Ivoriaan heeft de nodige scepsis moeten overwinnen en was aanvankelijk niet zo onomstreden als nu. Nu hopen ze bij PSV dat hij nog een jaar wil blijven in Eindhoven. Daar verdient Roger Schmidt trouwens de credits voor: onder hem werd Sangaré zo belangrijk.Lasse Schöne (NEC)
35 jaar and still going strong. Wie dacht dat Schöne na zijn mislukte periode bij Genoa klaar was in het profvoetbal, kwam bedrogen uit. Schöne behoort tot de oldies, maar dat is aan zijn spel niet te merken. Neemt NEC wekelijks bij de hand.Joey Veerman (PSV)
Maar weinig spelers die de overstap naar PSV maken passen zich zo snel aan als Veerman dat deed. Van FC Volendam naar sc Heerenveen naar PSV, petje af voor de nuchtere Volendammer. En de rek lijkt er nog lang niet uit.Ramiz Zerrouki (FC Twente)
De speler bij FC Twente die zelden door de ondergrens zakt, ook als het niet loopt. Zerrouki is de regisseur op het middenveld van Ron Jans. Meerdere clubs gooiden lijntjes uit richting Zerrouki, maar het lijkt erop dat hij gewoon nog een jaar in Enschede blijft.

Wie verdient het plekje in het Elftal van het Jaar van VP? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!