'PSG geeft sleutel van de club aan Mbappé, Real Madrid is woest'

'PSG geeft sleutel van de club aan Mbappé, Real Madrid is woest'

21 May - 15:45 Laatste update: 16:13
160

Meerdere media pakken uitgebreid uit met het nieuws dat Kylian Mbappé verbonden blijft aan Paris Saint-Germain. MARCA, de grootste sportkrant van Spanje, meldt dat de Franse steraanvaller de sleutel in handen krijgt bij PSG.

'HERE WE GO', schrijft Fabrizio Romano. 'Hij blijft nu echt', vult RMC-journalist Loïc Tanzi aan. Bezoekers die naar de website van de Franse sportkrant L'Èquipe gaan, komen niet meteen op de landingspagina terecht, maar krijgen eerst een grote banner te zien met het nieuws over Mbappé. 'Kylian Mbappé heeft voor PSG gekozen. Hij maakte het tijdens een topbijeenkomst bekend aan de staf. Het zou gaan om een verlenging van drie jaar, een ommekeer lijkt onwaarschijnlijk.'

Zowel MARCA als RMC weet dat Mbappé een belangrijke stem krijgt bij PSG. Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten. Zo mag hij meebeslissen wie de nieuwe technisch directeur en/of trainer wordt en krijgt hij zeggenschap in andere belangrijke bestuurlijke kwesties. Niet alleen PSG was erbij gebaat dat Mbappé zou blijven, ook Qatar, dat PSG min of meer in bezit heeft, maakte zich daar bijzonder sterk voor. Net als de Franse president Emmanuel Macron, die weer politieke belangen heeft.

Mbappé had met zowel PSG als Real Madrid een akkoord. In Spanje kon hij volgens MARCA een tekenbonus van maar liefst 130 miljoen euro krijgen, nog nooit kreeg een speler zo'n grote welkomstbonus. Mbappé heeft Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez persoonlijk op de hoogte gebracht van zijn besluit om te blijven. Naar verluidt is er op kantoor bij Real Madrid flink gevloekt dat het weer niet gelukt is om het nummer één doelwit binnen te halen. De club heeft zich tot het uiterste geprobeerd te strekken om Mbappé vast te leggen. Daarnaast heeft het afstand genomen van Erling Haaland, zodat alle focus gelegd kon worden op het binnenhalen van Mbappé.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s