'Pasveer gaat er gewoon vol in, het is aan Ajax wat ze willen doen qua keepers'

'Pasveer gaat er gewoon vol in, het is aan Ajax wat ze willen doen qua keepers'

22 May - 12:18
39

Remko Pasveer wil volgend seizoen terugkeren onder de lat bij Ajax. Hoewel hij met zijn 38 jaar niet meer de jongste is, denkt de doelman nog niet aan het einde van zijn carrière, zo laat zijn zaakwaarnemer weten.

Pasveer leidde lange tijd de minst gepasseerde defensie van de Eredivisie, maar een gebroken vingerkootje gooide roet in het eten. "Het seizoen eindigde natuurlijk bizar door die vingerblessure, anders had hij zeker in het elftal van het jaar gestaan. Op het moment dat de prijzen worden verdeeld, wil je erbij zijn. Hij was er echt doodziek van en hij heeft wel echt even nodig gehad om dat een plek te geven", zegt zaakwaarnemer Karel Jansen tegen Ajax Showtime.

De oud-keeper van onder meer Vitesse is vastbesloten om in het nieuwe seizoen terug te keren in het Ajax-doel. "Hij gaat er gewoon vol in. Het is aan Ajax wat ze willen doen op keepersgebied. Remko is topfit en hij wil er weer een heel mooi seizoen van maken", stelt Jansen. "Als Ajax een nieuwe keeper haalt, zal Remko zich daar niet zo druk om maken. Hij ziet dat niet als een soort van wantrouwen. Hij weet wat hij kan en daar vertrouwt hij op. Daar is hij professioneel in. Op elke positie moet je als topclub meerdere goede spelers hebben, ook op keepersgebied. Dat drijft Remko juist naar betere prestaties."

Naast Pasveer beschikt Ajax ook nog over Jay Gorter en Maarten Stekelenburg. Laatstgenoemde verlengt waarschijnlijk op korte termijn zijn aflopende contract.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s