KNVB kan protest verwachten na bizarre uitslag van 37-1 in vierde klasse

KNVB kan protest verwachten na bizarre uitslag van 37-1 in vierde klasse

22 mei - 12:55
69

De titelstrijd in de vierde klasse F van het district West II ligt weer helemaal open nadat titelkandidaat SV Houtwijk zaterdag met 1-37 won van hekkensluiter HMSH. Het bizarre scenario roept vraagtekens op bij concurrent MSV'71, dat de koppositie moet afstaan op basis van het doelsaldo.

MSV'71 had tot zaterdag een riant beter doelsaldo, maar nu is het verschil plots vijf goals in het voordeel van Houtwijk. "We zijn vrij ontstemd en hebben grote twijfels", zegt MSV'71-bestuurder Martin van Zweden in De Telegraaf. "HMSH verloor vorige week nog met 17-0. Maar dit betekent dat er om de twee minuten ongeveer een goal is gevallen. Dat is bizar. Zo'n scheidsrechter moet toch ook hebben gedacht: waar ben ik in beland?"

De club wil de situatie aankaarten bij de KNVB, al vraagt Van Zweden zich af of dat veel effect zal sorteren. "Al heeft de keeper daar de hele wedstrijd naast de goal gestaan of zich opgetrokken aan de lat, dan zal het misschien nóg de vraag zijn of hij dit mag doen. Maar het gaat wel ergens om, want ook wij willen dolgraag promoveren naar de derde klasse. We weten dat de KNVB fair-play hoog in het vaandel heeft staan. Dit voelt als een 'Spanje-Malta-scenario'."

Daarmee doelt de bestuurder op het EK-kwalificatieduel van december 1983. Spanje had elf doelpunten nodig om het ticket voor het eindtoernooi af te pakken van Oranje. Dat lukte wonderwel tegen Malta, waardoor het Nederlands elftal het EK misliep.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie