Weghorst: 'Een loodzwaar jaar, ik ben zeker blij als het erop zit'

Weghorst: 'Een loodzwaar jaar, ik ben zeker blij als het erop zit'

22 May - 13:18
54

Voor Wout Weghorst was het ook persoonlijk een zwaar seizoen. De Nederlandse spits is blij als het seizoen met Burnley erop zit en hij de batterijen kan opladen.

"Het is voor mij als persoon een loodzwaar jaar geweest', zegt Weghorst in gesprek met Ziggo Sport. "Het begon bij VfL Wolfsburg in de Champions League, onder Van Bommel. Hij werd vrij snel ontslagen, vervolgens hebben we een nieuwe trainer gekregen en binnen de club was het ook onrustig. Toen heb ik een hectische transfer gemaakt naar Engeland, op de laatste dag. Hier heb ik een superstart gehad, maar daarna kreeg ik weer te maken met het ontslag van een trainer."

Het zorgde voor meer onrust, stelt Weghorst. "Dan merk ik wel dat ik een persoon ben die houdt van rust. Dit vergt echt wel energie, het zijn situaties die niet ideaal zijn. Dus ik ben zeker wel blij als het volgende week erop zit." Burnley staat momenteel zeventiende in de Premier League, maar moet zondag winnen van Newcastle United om echt veilig te zijn. Nummer achttien Leeds United, dat speelt tegen Brentford, heeft namelijk evenveel punten.

Weghorst is daardoor verwikkeld in een degradatiestrijd met The Clarets. "Voor mij in mijn carrière is het een uitzonderlijke situatie. Maar ik had als doel om me echt in Engeland te laten zien. Ik denk dat dit bij vlagen goed gelukt is." Dat hij maar twee keer scoorde in de Premier League, zit hem wel dwars. "Eerlijk is eerlijk: dat is niet genoeg. Maar het is niet makkelijk, het gaat heel anders in de Premier League. Ik zit middenin een proces, maar nu is er maar één ding belangrijk: in de Premier League blijven."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s