'Ik geef Ronaldo niet de schuld, maar hij is geen pressingmonster'

'Ik geef Ronaldo niet de schuld, maar hij is geen pressingmonster'

22 May - 14:55 Laatste update: 20:47
19

Ralf Rangnick kijkt zelfkritisch naar zijn periode als interim-manager van Manchester United. De Duitse oefenmeester steekt de hand in eigen boezem, maar benadrukt ook dat hij weinig tijd had om zijn speelwijze in te slijpen. Bovendien moest hij concessies doen vanwege Cristiano Ronaldo.

Rangnick werkte lang in de Red Bull-school en is voorstander van hoge pressing. "Ik moet toegeven dat we nooit in de buurt zijn gekomen van dat agressieve, pro-actieve voetbal", zegt hij op een persconferentie, geciteerd door The Athletic. "Ik ben meer dan zelfkritisch. Ik had het beter moeten doen. Ik had verwacht dat ik en mijn staf het team verder hadden kunnen ontwikkelen. Dat is niet gelukt en dat ligt niet alleen aan de spelers."

De United-manager bracht echter ook ongevraagd Cristiano Ronaldo ter sprake, toen hem werd gevraagd naar de reden dat United er niet in slaagde om tegenstanders de wil op te leggen. "Ik ben daar het meest teleurgesteld en gefrustreerd over. Maar we moesten op zoek naar compromissen. We moesten iets verder terug. Cristiano Ronaldo heeft behoorlijk wat gescoord en ik geef hem nergens de schuld van, hij heeft het geweldig gedaan in meerdere wedstrijden, maar hij is geen pressingmonster."

"Hij is geen speler, ook niet toen hij jong was, die gaat schreeuwen en roepen: Schiet op, het andere team heeft de bal, we moeten hem veroveren! Hetzelfde geldt voor een aanzienlijk aantal andere spelers. Misschien hebben we te veel compromissen gesloten, dat zou kunnen. We hebben nooit de juiste balans gevonden in wat we nodig hebben met en zonder de bal."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s