Verbeek pleit voor harde maatregelen bij Heracles: 'Onmogelijk om door te gaan'

22 mei 2022 om 15:37

Na de degradatie zit er volgens Gertjan Verbeek maar één ding op: Heracles Almelo moet schoon schip maken. Het wordt tijd voor de beleidsbepalers om hun conclusies te trekken, vindt hij.

Verbeek leidde Heracles twaalf jaar geleden naar Europees voetbal. Het contrast met de huidige tijd kan haast niet groter: de Almeloërs verloren zaterdag opnieuw van Excelsior en spelen volgend jaar in de Keuken Kampioen Divisie. "Er zullen heel veel dingen moeten veranderen in de organisatie", reageert Verbeek bij ESPN. Hij pleit voor harde maatregelen. "Met deze beleidsbepalers kun je niet doorgaan. Dat lijkt mij onmogelijk."

Het bestuur van Heracles, met algemeen directeur Rob Toussaint en technisch directeur Tim Gilissen als belangrijkste gezichten, verspeelde afgelopen seizoen het krediet bij de achterban. Heracles moet ondertussen wel snel verder, aldus Verbeek, want het wordt volgens hem nog een 'hele klus' om direct weer te promoveren. "PEC Zwolle, Willem II, De Graafschap, NAC Breda, Roda JC, Almere City... Iedereen heeft het doel en de ambitie om te promoveren."