Heracles-trainer loopt leeg: 'Ik heb dit nog niet eerder meegemaakt'

Heracles-trainer loopt leeg: 'Ik heb dit nog niet eerder meegemaakt'

21 May - 23:05
102

René Kolmschot is terneergeslagen door de degradatie van Heracles Almelo. De interim-trainer, die voor de play-offs werd benoemd tot hoofdtrainer na het vertrek van Frank Wormuth, steekt de hand niet in eigen boezem. 

Ondanks een 1-0 voorsprong, liet Heracles het in de tweede helft lopen tegen Excelsior, waardoor degradatie niet te vermijden was. "Stil, verdriet", vat Kolmschot zijn gevoel samen tegenover ESPN. "Na de 1-1 heeft het er niet meer ingezeten. Dan weet je: het doek valt. Je probeert wat, maar dan is er weinig meer aan te doen."

Heracles leek lange tijd veilig, maar de laatste weken ging het compleet mis. Kolmschot kan de vinger op de zere plek leggen. "We hebben het hele seizoen tegenslagen gehad", zegt hij. "Het rommelt, dat is ook een ding. Het is niet rustig geweest. Alles bij elkaar is het zo'n seizoen." De interim baalt van het gedrag van de Heracles-supporters, die volgens hem niet altijd de club hebben gesteund. "Dat nekt ons."

Gedurende het seizoen had Kolmschot al het gevoel dat het verkeerd kon aflopen. "Tuurlijk denk je: waar gaat dit heen?", erkent hij. "Ik heb dit nog niet eerder meegemaakt bij Heracles, nog niet in de Eredivisie in ieder geval." Kolmschot geeft aan dat het te vroeg is om terug te blikken op waar het exact is misgegaan. "Maar ik denk niet dat ik mezelf iets kan verwijten. De club heeft alles geprobeerd, maar het is niet geslaagd."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s