'Verheydt kan voor 200.000 naar ED-club, gratis naar Azië en Midden-Oosten'

'Verheydt kan voor 200.000 naar ED-club, gratis naar Azië en Midden-Oosten'

22-05-2022 21:17 Laatste update: 22:00
63

Of Thomas Verheydt ook na dit seizoen nog voor ADO Den Haag speelt is nog maar de vraag. De spits kan transfervrij naar clubs uit Azië en het Midden-Oosten en vanuit die landen is er ook interesse.

Het Iraanse Persepolis FC was onlangs ook serieus voor Verheydt, die dit seizoen dertig keer scoorde voor ADO. "ADO wil hem ontzettend graag houden, maar ik hoorde dat hij transfervrij naar Azië en het Midden-Oosten mag. Vier clubs zaten op de tribune. Wat ik niet wist, is dat hij voor 200.000 euro naar een Eredivisie-club mag", zegt Hans Kraay jr. bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. 

"Ik denk dat hij in het Midden-Oosten en Azië een sensatie kan zijn, omdat hij het verschil kan maken. In de Eredivisie komt hij veel tekort", zegt Marciano Vink, die bijval krijgt van Maurice Steijn. "Ik twijfel ook of hij dat kan. Ik vind wel dat hij een sensationeel seizoen heeft gedraaid, maar kan me wel voorstellen dat je hem als Eredivisie-club erbij pakt. Stel je hebt een goal of een breekijzer nodig... Van plek achttien tot plek tien kan hij bruikbaar zijn, maar je speelt niet zoveel op de helft van de tegenstander. Daar moet je ook naar kijken. Ik denk wel dat hij kan scoren in de Eredivisie, maar dan meer als pinchhitter."

"Een geweldige gozer, goede kerel voor de groep", zegt Steijn, die Verheydt goed kent. "Ik denk dat hij een stap naar het buitenland wil maken. Hij moet het eigenlijk nog één keer verzilveren voor zichzelf en dat kan nu."