Q. Timber: "Ik mag het misschien niet zeggen, maar vind het gewoon kut"

22 mei 2022 om 23:01

Het chagrijn is groot bij FC Utrecht. De return tegen Vitesse leek een formaliteit, toch ging alles mis. Quinten Timber is even niet te genieten, net als hoofdtrainer Rick Kruys.

Quintens broer Jurriën (speler van Ajax) is nogal van het plagen. "Ik heb nog geen bericht binnengekregen, maar zal het thuis vast wel te horen krijgen. Misschien zegt hij wel niets, maar ik ben er niet echt mee bezig", zegt Timber tegen ESPN. "Ik mag het misschien niet zeggen, maar vind het gewoon kut. We hebben pijnlijk verloren, onnodig. Daar zit ik vooral mee."

Toekomst
PSV en Ajax hebben Timber in het vizier, net als meerdere buitenlandse clubs. "Als je het niet erg vindt ga ik dit eerst even verwerken, daarna lekker op vakantie. We hebben Jong Oranje nog, daarna zien we wel hoe het gaat. Ik ontwikkel me hier heel goed en kan nog zoveel beter worden, ook bij Utrecht. Ik heb het naar mijn zin, dus voorlopig blijf ik bij Utrecht."

"Het ging mis omdat Vitesse feller was, maar ook omdat we de kansen niet afmaakten en zij op een goede manier in de wedstrijd komen. Het ging ook mis omdat we de rug niet meer konden rechten. In de verlenging was Vitesse gewoon beter", zegt Kruys. 

"Het is niet alleen teleurstelling, maar ook verdriet. Je hebt in de Galgenwaard gezien wat het los kan maken. Het is al geen topseizoen, dan hoop je alsnog iets te doen in de play-offs. De conclusie is dat het ook mij niet gelukt is."