Sneijder moest 'eerlijk gezegd wel lachen' om Feyenoord-opmerking van Mourinho

Sneijder moest 'eerlijk gezegd wel lachen' om Feyenoord-opmerking van Mourinho

23-05-2022 09:09 Laatste update: 09:31
30

De klacht van José Mourinho dat AS Roma een veel kortere voorbereidingstijd heeft dan Feyenoord, leidde tot een glimlach bij Wesley Sneijder. De recordinternational van Oranje werkte bij Internazionale met de Portugese trainer en kent diens 'mindgames'.

"Ik moest eerlijk gezegd wel lachen toen ik las dat Mourinho het oneerlijk vond dat Feyenoord een week langer voorbereidingstijd heeft voor de finale in Tirana, omdat AS Roma nog een competitiewedstrijd speelt (afgelopen vrijdag tegen Torino, red.)", verklaart Sneijder, die in 2010 de Champions League won met Mourinho, in De Telegraaf.

Het doet Sneijder denken aan drie jaar geleden. "In 2017 was hij namelijk boos dat Ajax twaalf dagen kon toeleven naar de wedstrijd tegen Manchester United en hij zijn ploeg maar drie dagen kon prepareren. Het is een psychologisch spel. Hij maakt zijn spelers duidelijk hoe oneerlijk het allemaal is en dat zij dat 'onrecht' kunnen afstraffen."

Sneijder noemt Mourinho een 'vriend voor het leven', maar beseft dat veel mensen hem zien als een boze man. Onterecht, vindt hij. "Voor zijn spelers is hij een vaderfiguur, een warme man, die precies weet wanneer de verjaardagen van de vrouwen en kinderen zijn of ziet als er privé iets aan de hand is. Je ziet het wel vaker bij topcoaches. Ze zetten naar de buitenwereld een masker op, maar laten in de groep hun ware gezicht zien."