Bijzonder: in Haarlem wonende Nederlander heeft seizoenkaart bij AS Roma

Bijzonder: in Haarlem wonende Nederlander heeft seizoenkaart bij AS Roma

23 May - 19:34 Laatste update: 19:47
150

Niet alle Nederlanders juichen woensdagavond om 21.00 uur voor Feyenoord. Roel woont in Haarlem, maar is hartstochtelijk fan van AS Roma en heeft al jaren een seizoenkaart. Hij vliegt voor elke thuiswedstrijd van I Giallorossi naar de Italiaanse hoofdstad.

Met het oog op de Conference League-finale zocht AS Roma de Nederlandse supporter op. Roel spreekt geen woord Italiaans, maar probeert toch bij alle duels in Stadio Olimpico te zijn. "Laten we zeggen dat ik er bij acht of negen van de tien duels ben", vertelt hij op de clubsite. "Soms reisde ik drie keer in één week tijd naar Rome. Met Covid was het ingewikkelder en daardoor ben ik zelfs dit seizoen niet zo vaak op Curva Sud geweest als ik wilde."

Roel vertelt dat hij voor de passie van de Italianen viel, toen hij in 2002 een wedstrijd bekeek. "Ik weet niet eens meer wie de tegenstander was, maar ik herinner me de rookbommen, het vuurwerk, de sfeer en vooral het intense gejuich dat nooit stopte, een passie die ik nog nooit eerder had gezien. Roma had een fantastisch team en ik hield van Italiaans voetbal, maar de echte vonk sloeg over door de passie die ik voelde en waarmee ze speelden."

Hoewel hij geen Italiaans spreekt of begrijpt, kent de Nederlandse fan wel alle liedjes. "Die heb ik geleerd door op internet naar video's te zoeken. Dat is nu gemakkelijker dankzij YouTube. Ik hoop dat het een beetje aardig klinkt als ik in het Italiaans zing..."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s