Amateurclub verliest met 37-1: 'Storm in glas water, allemaal weerlegbaar'

Amateurclub verliest met 37-1: 'Storm in glas water, allemaal weerlegbaar'

23 May - 22:40 Laatste update: 23 May - 22:40
60

Zeer opmerkelijk: de vierde klasse F van het amateurvoetbal in Nederland staat op zijn kop. HMSH verloor op bezoek bij SV Houtwijk met 37-1, waardoor MSV'71 met nog twee wedstrijden te spelen de koppositie op doelsaldo is kwijtgeraakt. HMSH-voorzitter Bülent Yüngül kan de vernedering verklaren.

"Er is bij ons vier weken terug een akkefietje geweest, op bezoek bij Quintus", steekt Yüngül van wal tegenover De Telegraaf. "Als bestuur hebben we toen besloten het hele eerste team weg te sturen bij de club. We proberen het seizoen af te maken met spelers uit lagere elftallen en uit de Onder 18." Sindsdien verliest HMSH met grote uitslagen, al is 37-1 een unicum. "We waren allemaal verbijsterd over hoe snel de goals vielen. Maar in onze situatie bedank ik de jongens al weken dat zij het seizoen voor ons willen afmaken."

Houtwijk-trainer Richard Douw was in het verleden werkzaam bij HMSH, waardoor matchfixing-geluiden opdoemen. "Absoluut niet", reageert Yüngül stellig. "Weet je waarom niet? Hij vertrok naar SV Loosduinen en nam toen zo’n zeven spelers van ons mee. Hij is eigenlijk dus helemaal niet welkom bij de club. Door hem zijn we naar de tweede klasse gedegradeerd."

Douw reageert zelf ook en baalt dat zowel de naam van Houtwijk als HMSH geschaad wordt. "Er komt heel veel op ons af en ik vind het heel kwalijk dat wij nu in een kwaad daglicht worden gesteld", zegt hij. "Het is een storm in een glas water, want het is allemaal weerlegbaar. Ik heb eerder met 31-0 gewonnen, maar toen waren de belangen wat anders."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s