Vrede teruggekeerd bij AZ: 'Ik laat mij horen, tegen mij mogen ze ook hard zijn'

Vrede teruggekeerd bij AZ: 'Ik laat mij horen, tegen mij mogen ze ook hard zijn'

23 May - 23:52
45

AZ-verdediger Sam Beukema onthult dat er na de laatste competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk (1-3 nederlaag) binnenskamers harde noten zijn gekraakt. De Alkmaarders hebben zich herpakt en komen deze week in actie tegen Vitesse in het kader van de finale van de play-offs voor Europees voetbal. 

In de laatste Eredivisie-duels gaf AZ het weg, waardoor de ploeg zich niet rechtstreeks plaatste voor Europees voetbal. Tegen sc Heerenveen in de halve finales van de play-offs moest de knop om. "We hebben elkaar in een teambespreking flink de waarheid verteld. Wat we precies hebben besproken blijft onder ons, maar soms is het goed hard en duidelijk te zijn tegenover elkaar", stelt Beukema in gesprek met Voetbal International. "Dan laat ik mezelf ook horen. Jongens mogen tegen mij óók hard zijn."

"Als daar aanleiding voor is vind ik dat alleen maar goed", vervolgt de voor dit seizoen van Go Ahead Eagles overgekomen centrumverdediger. "Zelf was ik in het begin bij AZ rustig op dit vlak. Als reservespeler bij een nieuwe club ben je dan niet de aangewezen persoon. Maar nu ik vaker speel en gewend ben bij de club, spreek ik me makkelijker uit in de groep. Dat wordt dan sneller geaccepteerd."

AZ treft donderdag en zondag Vitesse. De winnaar van het tweeluik stroomt in de Conference League-voorrondes in. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s