Schmidt gaat in één keer door: 'Deze kans bleef maar in mijn hoofd malen'

Schmidt gaat in één keer door: 'Deze kans bleef maar in mijn hoofd malen'

24 mei - 14:24 Laatste update: 15:46
53

Roger Schmidt is dinsdag gearriveerd bij zijn nieuwe werkgever Benfica. De Duitser is dankbaar voor het vertrouwen van de Portugese topclub en kan niet wachten om te beginnen aan zijn volgende trainersklus.

Op het vliegveld wordt de inmiddels vertrokken PSV-coach opgewacht door een leger aan Portugese journalisten. "Ik ben erg blij om hier te gaan werken in deze prachtige stad", wordt Schmidt geciteerd door A Bola. "Ik dank Rui Costa voor het geloof in mij en dat hij dacht aan mij als coach. Ik zal met mijn staf mijn best doen om goed voetbal te spelen en succesvol te zijn."

Vervolgens noemt Schmidt O Glorioso 'één van de beste clubs ter wereld'. "Toen de kans zich voordeed, bleef het maar in mijn hoofd malen. Ik dacht dat het geweldig zou zijn voor mij om deel uit te maken van de Benfica-familie. Ik kijk er naar uit om hier te werken."

Alhoewel de oefenmeester pas op 27 juni officieel begint aan zijn werkzaamheden, vindt hij het prettig om nu al in Lissabon te zijn. "Ik weet nu alles wat ik nodig heb, maar het blijft altijd een nieuw begin." Over de Portugese competitie weet Schmidt naar eigen zeggen genoeg. "Ik werk graag in nieuwe competities, ik heb ervaring in het buitenland en Portugal is een geweldig land. Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring hier in het land te beginnen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie