Tomasson geeft Feyenoorders advies: 'Alleen dan wordt de wedstrijd onthouden'

Tomasson geeft Feyenoorders advies: 'Alleen dan wordt de wedstrijd onthouden'

24 May - 14:54
22

Jon Dahl Tomasson drukt de Feyenoord-spelers op het hart vooral te genieten van het spelen van een Europese finale. Toch stipt de Deen aan dat het uiteindelijk allemaal maar om één ding draait: winnen.

Tomasson geldt op het gebied van Europese prijzen winnen als expert. Met Feyenoord won hij in 2002 de UEFA Cup. Met AC Milan won hij drie jaar later de Champions League. "Het is een geweldige happening. Ik vind het nog niet echt spannend", vertelt de ex-voetballer aan ESPN. "Tot nu toe heeft Feyenoord het uitstekend gedaan in Europa en ze staan nu in de finale."

Toch betekent de uitstekende prestatie van de Rotterdammers nog niets. "Niet iedereen mag een finale spelen. Ze moeten ervan gaan genieten. Maar, uiteindelijk moet je hem ook winnen. Als Feyenoord dat lukt, onthouden de spelers dat voor de rest van hun leven."

Als speciale gast is Tomasson aanwezig bij de finale tegen AS Roma. Hij werd uitgenodigd door de directie van de Stadionclub en is optimistisch over de kansen voor Feyenoord. "De statistieken zijn vrij goed. Je kunt daar natuurlijk helemaal niets mee, maar het is wel mooi. De jongens hebben het uitstekend gedaan tot nu toe."

De finale tegen AS Roma begint woensdag om 21.00 uur in Tirana, Albanië.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s