Onrust in Tirana: Feyenoord- en Roma-fans clashen met politie en lokale bevolking

Onrust in Tirana: Feyenoord- en Roma-fans clashen met politie en lokale bevolking

25 May - 06:47
97

De Conference League-finale tussen Feyenoord en AS Roma wordt ontsierd door wangedrag van beide supportersgroepen in het centrum van Tirana. Zowel Nederlanders als Italianen zoeken de confrontatie met politie en Albanezen, maar ook zoeken ze elkaar op rondom het stadion. 

All News, een Albanees nieuwsmedium, meldt op basis van berichtgeving van het Ministerie van Justitie, dat er in de nacht van dinsdag op woensdag tien politieagenten gewond zijn geraakt. Zestig supporters zijn door de lokale eenheid opgepakt: twaalf Nederlanders en 48 Italianen. Eén Feyenoord-fan is opgepakt wegens het in elkaar slaan van een localAlbanian Daily News meldt dat er tweehonderd Feyenoord-supporters betrokken zijn bij de incidenten.

De kroonprins van Albanië, Leka II, laat zich via Twitter uit over de ongeregeldheden en maakt hij zijn zorgen kenbaar. 'Wat zal er na de wedstrijd gebeuren', vraagt hij zich af. Aan het ANP geeft Leka toelichting. "De meeste hebben vast gewoon een leuke tijd, maar er zijn wel Albanese politieagenten afgevoerd naar het ziekenhuis", zegt hij. "Dit is nieuw voor Albanië. Wij hebben alleen onstuimige menigten bij politieke demonstraties. Voetbal is hier normaal gesproken een familieaangelegenheid."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s