Laporta: 'Frenkie de Jong is gewild en we hebben aanbiedingen ontvangen'

Laporta: 'Frenkie de Jong is gewild en we hebben aanbiedingen ontvangen'

25 mei - 10:56 Laatste update: 11:15
42

Joan Laporta bevestigt dat FC Barcelona aanbiedingen heeft ontvangen voor Frenkie de Jong. De voorzitter vertelt echter dat hij de 25-jarige oud-Ajacied het liefste in Camp Nou wil houden.

"De markt komt in beweging en we hebben aanbiedingen ontvangen voor spelers", steekt Laporta van wal bij L'Esportiu. "Dat komt omdat het spelers met veel kwaliteiten zijn. We zullen alert moeten zijn en goed nadenken over wat we moeten doen. We hebben spelers van wie we het contract hebben verlengd en die een heden en toekomst bij Barça hebben. Andere kwaliteitsspelers hebben ook voorstellen en veel zal afhangen van Financial Fair Play."

Met die laatste opmerking lijkt Laporta onder meer op De Jong te doelen. "Ik heb het over spelers van het eerste elftal van Barça, er zijn er veel die heel goed zijn. Frenkie heeft geweldige kwaliteiten en kent ons systeem. Ja, natuurlijk is hij een gewilde speler op de transfermarkt en hebben we aanbiedingen gehad, maar we vinden dat hij bij Barça moet blijven."

De Jong wordt echter in verband gebracht met onder meer Manchester United, Manchester City en Paris Saint-Germain. "Misschien moeten we de loonsom verlagen op een manier die we niet willen. Het is een erfenis van het vorige bestuur", erkent Laporta, die eerder nog optmistisch was over de inkomsten van Barça. De Catalanen willen aandelen van Barça Licensing and Merchandising (BLM) en Barça Studios verkopen ter waarde van vierhonderd miljoen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie