'Indien fit, is Bijlow met afstand de beste Nederlandse keeper'

'Indien fit, is Bijlow met afstand de beste Nederlandse keeper'

25 May - 11:50
102

Ed de Goeij is onder de indruk van Justin Bijlow, maar hij lijkt er niet helemaal gerust op richting de Conference League-finale tegen AS Roma. Hij hoopt dat een gebrek aan wedstrijdritme de 24-jarige doelman van Feyenoord geen parten speelt.

"Ten onrechte wordt weleens gezegd dat je keepen nooit verleert. Je verleert het wél", vertelt De Goeij aan het Algemeen Dagblad. "Niet zo zeer het keepen zelf, wél het goed inschatten van diepteballen of voorzetten. Als je dat lang niet hebt gedaan, zoals Justin nu, is dat echt weer wennen. Wat dat betreft zal de druk groot zijn voor hem tegen AS Roma, mocht hij daadwerkelijk gaan spelen."

De kwaliteiten van Bijlow staan niet ter discussie, benadrukt de oud-keeper van de Rotterdammers. "Justin heeft de pech van zijn blessuregevoeligheid. Indien fit is hij met afstand de beste Nederlandse keeper. Dat moet hem houvast bieden. Ik geloof dat hij het ook tegen AS Roma gaat laten zien."

Arne Slot vertelde dinsdag op de persconferentie dat het aannemelijk is dat Bijlow het doel verdedigt in de finale. De Oranje-international is hersteld van zijn voetblessure, die hem sinds 10 maart aan de kant hield.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s