De Graafschap neemt 'moeilijke beslissing' over aanvoerder Van de Pavert

De Graafschap neemt 'moeilijke beslissing' over aanvoerder Van de Pavert

25 mei - 13:36
26

De Graafschap neemt na vier seizoenen afscheid van Ted van de Pavert. Het aflopende contract van de dertigjarige aanvoerder wordt niet verlengd, zo maken De Superboeren woensdag bekend.

Van de Pavert speelde verspreid over twee periodes in totaal 273 wedstrijden voor De Graafschap. Na een avontuur bij PEC Zwolle, dat hem nog verhuurde aan NEC, keerde de verdediger in 2018 terug op De Vijverberg. 

"Soms moet je moeilijke beslissingen nemen in mijn functie en dit was er zeker één van", vertelt technisch manager Peter Bijvelds op de clubsite. "Ted heeft veel betekend voor De Graafschap in de afgelopen jaren en was niet voor niets de afgelopen seizoenen onze aanvoerder. Toch hebben we besloten niet met hem verder te gaan. Wij danken Ted voor zijn tomeloze inzet die hij altijd heeft getoond in ons blauw-witte shirt en wensen hem veel succes in de toekomst."

Van de Pavert, die de de jeugdopleiding van de Doetinchemmers doorliep, trekt nu dus voor de tweede keer in zijn loopbaan de deur achter zich dicht bij De Graafschap. Ook keeper Nick van den Dam en spits Sam Hendriks, die werd gehuurd van SC Cambuur, hebben te horen gekregen dat ze mogen vertrekken. Met Julian Lelieveld wordt nog gesproken over een langer verblijf.

De Graafschap liep wederom promotie naar de Eredivisie mis. In de eerste ronde van de play-offs was FC Eindhoven te sterk.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie