Feyenoord-opleiding levert vijf spelers aan finale: 'Niet voor niets bij Oranje'

Feyenoord-opleiding levert vijf spelers aan finale: 'Niet voor niets bij Oranje'

25 May - 15:45
24

Cor Adriaanse gaat thuis met een trots gevoel op de bank zitten voor de Conference League-finale van Feyenoord tegen AS Roma. Justin Bijlow, Tyrell Malacia, Lutsharel Geertruida, Orkun Kökcü en Rick Karsdorp zullen in actie komen, stelt het 66-jarige uithangbord van de jeugdopleiding tevreden vast.

Adriaanse zit het als een compliment voor de Feyenoord-opleiding. "Niemand kan het alleen, maar met z'n allen doen we blijkbaar toch iets goed", zegt hij tegen De Telegraaf. "Maar het mooiste vind ik het voor die jongens omdat je weet waar ze vandaan komen en hoeveel opofferingen zij zich hebben getroost om zover te komen. Alle vijf zijn echte Feyenoorders."

Malacia is een pitbull, aldus de meesteropleider van Varkenoord. "Hij heeft zich fantastisch ontwikkeld en zit niet voor niets bij Oranje. Hij is voor niemand bang. Tyrell komt van Zuid en als je weet waar hij is opgegroeid, weet je dat hij heeft moeten knokken om overeind te blijven. Nog altijd is hij hetzelfde ventje als in de opleiding. Z'n beste vriendje zat in een rolstoel en die jongens is nog steeds z'n beste vriend. Kijk, dan zit je gewoon goed in elkaar."

Ook Bijlow kan op bijzondere complimenten rekenen. "Zonder twijfel is hij Feyenoords beste keeper, zit niet voor niets bij Oranje en als er dan een beroep op hem wordt gedaan dan staat hij er. Justin wil ook niets liever. Nee, je hoeft niet bang te zijn dat hij vanavond staat te shaken onder de lat. Wie dat denkt, kent Justin niet."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s