Update: Kompany verlaat Anderlecht definitief en is op weg naar Engeland

Update: Kompany verlaat Anderlecht definitief en is op weg naar Engeland

25 May - 16:45 Laatste update: 18:37
41

Vincent Kompany lijkt zijn laatste wedstrijd voor Anderlecht te hebben gecoacht. De Belg is op weg naar het Engelse Burnley, zo meldt The Guardian.

Kompany was ook in beeld om de nieuwe hoofdtrainer van Borussia Mönchengladbach te worden, maar het lijkt erop dat hij op korte termijn gaat tekenen bij Burnley. Die club degradeerde vorige week uit de Premier League en Kompany neemt graag de taak aan om na één jaar weer terug te keren naar het hoogste niveau van Engeland. Hij wordt waarschijnlijk de trainer van Wout Weghorst. Volgens The Athletic hoopt Burnley volgende week een nieuwe manager te hebben. 

Kompany streek in 2019 neer bij Anderlecht. Hij begon als speler/trainer, maar na de slechte start van het seizoen werd hij fulltime aangesteld als hoofdtrainer. Het afgelopen seizoen werd hij derde met Anderlecht. In de kampioenspoule werd Anderlecht derde.

Update: Vincent Kompany en Anderlecht gaan per direct uit elkaar. De trainer keert volgens Engelse media terug naar Engeland, waar hij wordt genoemd als nieuwe manager van Premier League-degradant Burnley. Kompany zat negentig wedstrijden op de bank bij Anderlecht (41 overwinningen, dertig gelijke spelen en negentien nederlagen). Felice Mazzù, succestrainer van Union Sint-Gillis, is de belangrijke kandidaat om de oud-verdediger op te volgen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s