PEC Zwolle introduceert nieuwe organisatiestructuur na degradatie

PEC Zwolle introduceert nieuwe organisatiestructuur na degradatie

25 May - 17:04 Laatste update: 17:45
10

PEC Zwolle gaat met een nieuwe organisatiestructuur het nieuwe seizoen in. Zo houdt de Raad van Commissarissen op te bestaan en bestaat de directie voortaan uit twee statutaire directeuren: een algemeen directeur en een technisch directeur. Het Stichtingsbestuur krijgt een nieuwe rol en neemt de rol van de rvc over.

Het is nog niet duidelijk wat er staat te gebeuren met Marcel Boudesteyn (algemeen directeur) en Mike Willems (technisch manager). De directie wordt benoemd door de aandeelhouders. 'Invulling van deze functies, zowel qua personen als bevoegdheden en verantwoordelijkheden, wordt op de korte termijn door de aandeelhouders vastgesteld', schrijft PEC.

'Uitgangspunt voor de eerste selectie is een kleiner aantal spelers en staf, maar dat er kwalitatief een hoger peil wordt neergezet. Ook bij de overige organisatieonderdelen wordt gewerkt met een kleinere vaste bezetting', laat de club verder weten.

Reactie RVC
'In de afgelopen periode hebben we als RvC veel gesprekken gevoerd en is veel overleg geweest. Dit heeft geleid tot een advies richting de aandeelhouders, te weten het stichtingsbestuur en het participatiefonds. Voor de club vinden we het belangrijk dat hierin eensgezind wordt opgetreden, en is het daarom goed dat ons advies en de daarin opgenomen acties door de aandeelhouders worden overgenomen.'

'Zoals we in een eerder bericht hebben aangegeven zijn ook de governance structuur en de posities van de verschillende besturen geëvalueerd. In die evaluatie is besloten dat de huidige RvC verdwijnt. Dat betekent dat wij onze functie als RvC neerleggen. Wij willen iedereen die PEC Zwolle een warm hart toedraagt veel succes én een mooi seizoen wensen waar we samen zij aan zij achter PEC Zwolle staan.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s