UEFA erkent inschattingsfout: 'Feyenoord kan mee in de Champions League'

UEFA erkent inschattingsfout: 'Feyenoord kan mee in de Champions League'

25 May - 18:11
110

UEFA-baas Aleksander Ceferin trekt vlak voor de Conference League-finale het boetekleed aan. De klacht van Feyenoord en AS Roma over de beperkte capaciteit van het stadion in Tirana is volgens hem volledig terecht.

In de Arena Kombëtare is plaats voor iets meer dan twintigduizend mensen en zowel Feyenoord als Roma kreeg drieduizend tickets toegewezen. Beide clubs vonden dat op z'n zachtst gezegd aan de lage kant.

"Toen we in 2020 de locatie voor de finale gingen bepalen, hadden we niet zo veel interesse verwacht in de Conference League", erkent Ceferin in gesprek met AP. "Het was een nieuwe competitie, daarom kozen we om te starten met kleinere stadions."

De voorzitter van de UEFA is zelf ook verrast door de belangstelling van de Conference League. "Dit is fantastisch om te zien. Ik ben blij om te zien hoe de supporters reageren op dit nieuwe toernooi. Als deze trend doorzet, moeten we misschien nadenken over grotere stadions voor de finales."

Met Feyenoord en Roma staan er twee 'Champions League-waardige' teams in de finale, oordeelet Ceferin. "Veel zogenaamde experts probeerden ons ervan te overtuigen dat deze competitie nooit zo belangrijk en aantrekkelijk zou worden als de Champions League en Europa League. Nu zie je dat er twee teams staan die op basis van kwaliteit makkelijk meekunnen in de Champions League."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s