Rutten had 'straattaal' en 'bluf' nodig: 'Als je naar me luistert, haal je Oranje'

Rutten had 'straattaal' en 'bluf' nodig: 'Als je naar me luistert, haal je Oranje'

25 May - 19:22
20

Rick Karsdorp staat woensdag met AS Roma tegenover Feyenoord, maar was tijdens de vorige ontmoeting tussen beide ploegen nog Feyenoorder. De drievoudig Oranje-international brak tijdens het seizoen 2014/2015 door als rechtsback, al zag hij dat aanvankelijk totaal niet zitten.

Fred Rutten trad toen aan als Feyenoord-trainer, moest een opvolger voor Daryl Janmaat zoeken en zag in de als middenvelder opgeleide Karsdorp een geschikte kandidaat. "Uiteindelijk hebben we hem omgeturnd tot rechtervleugelverdediger, maar dat deed hij met tegenzin. Tijdens een evaluatiemoment in de winter – volgens mij was het in Dubai – in mijn hotelkamertje zat Rick tegenover mij. Daar moesten we even straattaal gebruiken, om hem ervan te overtuigen dat hij zich moest focussen op die rechtsbackpositie", blikt de nieuwe assistent-trainer van PSV terug, in gesprek met ESPN.

Uiteindelijk had Rutten het laatste woord, al wil hij niet al te zeer met de eer strijken. "Volgens mij blufte ik ook een beetje: ja, als je naar me gaat luisteren, word je international hè? Uiteindelijk werd hij gewoon international, dus de gelukfactor lachte mij wel toe." De twee hebben elkaar sinds hun gemeenschappelijke Feyenoord-tijd niet meer gesproken. "Ik heb nog wel een uitnodiging gehad voor zijn bruiloft, om daar te komen. Dus hij is me heel dankbaar dat ik hem op die positie heb neergezet, denk ik. Maar ik kon niet, want ik was op vakantie. Ik heb hem eigenlijk nooit meer gesproken, maar ik wacht het moment wel af dat we samen een keer een kopje koffie drinken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s