'Het interesseert Mourinho geen hol en ik vind de Nederlandse reactie gelul'

'Het interesseert Mourinho geen hol en ik vind de Nederlandse reactie gelul'

25 May - 19:29
27

Het interesseert José Mourinho 'geen hol' hoe AS Roma de Conference League-finale wint van Feyenoord, weet Hans van Breukelen. De verwachting is dat de Portugees weer voor puur resultaatvoetbal kiest in Tirana.

Bij veel Nederlandse voetbalvolgers staat de voor Ajax frustrerend verlopen Europa League-finale tegen Manchester United (0-2) in het geheugen gegrift, zo ook bij Van Breukelen. De oud-doelman, die met PSV en Oranje vele finales speelde, kan de rigide speelwijze van Mourinho hoe dan ook waarderen.

"Mourinho krijgt het voor elkaar om absolute vedetten puur resultaatvoetbal te laten spelen. De manier waarop hij wint, interesseert hem geen hol. Dan zeggen wij als Nederland: dit is anti-voetbal. Dat vind ik gelul", zegt Van Breukelen tegen Voetbal International. "In topsport gaat het om winnen. Tot in lengte van dagen weten ze in Manchester dat ze toen die prijs hebben gewonnen."

Van Breukelen adviseert de spelers van Feyenoord 'slim' te zijn. "Dat heb ik in alle wedstrijden van Feyenoord gezien, dat meen ik echt. De instelling om te winnen is er altijd geweest en die spreekt me aan. Dat neemt niet weg dat je nu te maken krijgt met een trainer die in het verleden al veel heeft gewonnen en weet hoe je een team moet prepareren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s