Kuyt over 'tunnel': Hoe je dat doet, is wat de trainer heeft gedaan, Arne Slot

Kuyt over 'tunnel': "Hoe je dat doet, is wat de trainer heeft gedaan, Arne Slot"

25 mei - 19:58
4

Dirk Kuyt speelde in zijn carrière de nodige finales en kan zich voorstellen wat er omgaat in de hoofden van de Feyenoord-spelers. De 104-voudig Oranje-international vindt het verstandig dat Feyenoord zich buiten Rotterdam heeft voorbereid op de Conference League-finale.

Kuyt stond in 2010 in de WK-finale met het Nederlands elftal. "Wat ik er nog van weet? Met name dat er heel veel op je afkomt en dat heel veel mensen je een warm hart toedragen. Dat is nu niet anders", laat hij vanuit Tirana weten aan ESPN. "Je moet je proberen af te sluiten. Ik was met Bert van Marwijk (Oranje-bondscoach in 2010 en in 2002 winnaar van de UEFA Cup met Feyenoord, red.) de afgelopen dagen meegereisd hiernaartoe. Wij zaten toen echt in een tunnel en ik hoop dat de spelers dat qua focus de afgelopen dagen ook hebben kunnen doen."

Feyenoord heeft na de laatste competitiewedstrijd tegen FC Twente het vliegtuig gepakt naar Portugal, om zich daar voor te bereiden op de eindstrijd. "Hoe je dat doet, is wat de trainer heeft gedaan, Arne Slot. Door ze weg te halen uit Rotterdam. Op trainingskamp te zijn, vooral dicht bij elkaar te zijn. En nog hechter te worden dan die groep al was."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie