Eindrapport Feyenoord: twee Conference League-uitblinkers, Slot op podium

Eindrapport Feyenoord: twee Conference League-uitblinkers, Slot op podium

26 mei - 10:00
90

Feyenoord had de Nederlandse primeur in de Europa Cup I, de wereldbeker en UEFA Cup, maar een nieuwe sensatie zat er woensdagavond in de Conference League-finale tegen AS Roma niet in (1-0). Welke spelers blonken uit? En wie vielen tegen? Dit is het Europese eindrapport van de Rotterdammers.

De lange weg naar Tirana eindigde in de negentiende Europese wedstrijd van het seizoen met een bittere teleurstelling voor Feyenoord: Nicolò Zaniolo maakte na een half uur de 0-1 namens Roma en die voorsprong gaf de ploeg van José Mourinho niet meer uit handen.

Feyenoord versloeg onderweg FC Drita, FC Luzern, IF Elfsborg, Maccabi Haifa, Slavia Praag, Union Berlin, Partizan Belgrado, nogmaals Slavia Praag en Olympique Marseille. Trainer Arne Slot smeedde een ingespeeld, energiek elftal en deed een beroep op liefst 32 (!) spelers. Bijzonder is dat niemand alle negentien Conference League-wedstrijden speelde; Orkun Kökcü, Bryan Linssen en Luis Sinisterra tikten de achttien aan.

Dit eindrapport bevat alleen spelers die een wezenlijke bijdrage leverden aan de Europese droomvlucht van Feyenoord, waardoor Leroy Fer, Naoufal Bannis, Róbert Bozeník, Ridgeciano Haps, Patrik Walemark, Jorrit Hendrix, Ramon Hendriks, Mark Diemers, João Teixeira, Lennard Hartjes, Wouter Burger, Mimeirhel Benita, Antoni Milambo, Sem Valk, Aliou Baldé en Franco Antonucci buiten de boot vallen.

Twee aanvallers drukten hun stempel op de Europese campagne van Feyenoord: Cyriel Dessers en Luis Sinisterra. De Belgische spits scoort met een gemiddeld rapportcijfer van een 7 het hoogst en blijft daarmee zijn imponerende ploeggenoot uit Colombia (6,76) voor. Aangetekend moet worden dat Dessers 'maar' negen beoordelingen kreeg, tegenover achttien rapportcijfers van Sinisterra. Marcos Senesi completeert het podium met een 6,56.

De hoogste wedstrijdbeoordeling is voor Sinisterra: na zijn masterclass tegen Elfsborg (laatste voorronde op 19 augustus) kreeg hij een 9,5. Verder is er een 6,83 weggelegd voor Slot, waarmee de trainer tot de Feyenoord-uitblinkers behoort. Ofir Marciano (5,71) en Marcus Pedersen (5,95) scoorden het laagst van alle Feyenoorders.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie