Derksen reageert op pittige uitspraak: 'Jans is aardig als het gaat zoals hij wil'

Derksen reageert op pittige uitspraak: 'Jans is aardig als het gaat zoals hij wil'

26 mei - 11:05 Laatste update: 11:37
52

Johan Derksen heeft gereageerd op een pittige uitspraak die de moeder van Ron Jans in het verleden deed, naar aanleiding van kritiek op haar zoon. Volgens de tv-persoonlijkheid moet je als trainer tegen een stootje kunnen.

"Mijn moeder zei: als ik die Johan Derksen zie dan geef ik gas. Gelukkig had ze geen rijbewijs", vertelde Jans in de podcast Met Open Vizier. De uitspraak deed zij naar aanleiding van de forse kritiek die Jans kreeg tijdens zijn dienstverband bij sc Heerenveen tussen 2010 en 2012. De trainer onthult in de podcast in die periode het trainerschap 'niet meer leuk' te hebben gevonden, onder meer door de forse kritiek vanuit de media.

In Vandaag Inside wordt Derksen geconfronteerd met de uitspraken. "Dat neem ik hem helemaal niet kwalijk", reageert de oud-voetballer in het praatprogramma. "Ik vind Ron Jans een hele beschaafde en ook aardige man als alles naar zijn zin gaat. Bij Heerenveen ging het niet zo goed, waarna het een hele vervelende, kort voor de kont, onrealistische man werd. Daar heb ik een paar keer wat van gezegd."

Dat zijn moeder vervolgens dergelijke uitlatingen doet, laat Derksen ongemoeid. "Die ouders komen dan voor zo'n zoon op. Je familie moet er maar groot in zijn, want je moet er tegen kunnen." Voor Jans ligt de zaak anders. "Als je trainer bent, ben je bezit van de hele supportersschare en de tegenstanders."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!