Van Gaal verklaart: Interessante spelers die ik graag van dichtbij wil meemaken

Van Gaal verklaart: "Interessante spelers die ik graag van dichtbij wil meemaken"

27 mei - 12:50
91

Bondscoach Louis van Gaal gaat belangrijke weken tegemoet, met het oog op het WK in Qatar. De zeventigjarige keuzeheer heeft onder meer Bruno Martins Indi, Jerdy Schouten en Vincent Janssen opgeroepen voor de komende interlandperiode, waarin Oranje vier Nations League-duels in korte tijd speelt.

De bovengenoemde drie spelers lijken serieuze opties voor het toernooi in Qatar: dat de in Mexico spelende Janssen in verband met een bruiloft pas later aan kan sluiten, heeft geen gevolgen voor zijn selectie. "Er is straks weinig tijd om ons voor te bereiden, dus moeten we de beschikbare tijd maximaal benutten. Alleen deze periode en in september (dan speelt Nederland zijn laatste twee Nations League-duels, red.) hebben we nog de kans nieuwe spelers aan het werk te zien. Daarom kies ik nu voor Bruno Martins Indi, Jerdy Schouten en Vincent Janssen. Dat zijn interessante spelers die ik graag van dichtbij wil meemaken tijdens een trainingskamp", laat de bondscoach weten via de KNVB-kanalen.

Jordy Clasie, Arnaut Danjuma Groeneveld, Luuk de Jong, Rick Karsdorp, Marten de Roon en Owen Wijndal behoorden tot de voorselectie, maar zijn er niet bij tijdens de komende vier wedstrijden. Georginio Wijnaldum en Ryan Gravenberch waren al niet opgeroepen, maar Van Gaal wil de deur nog niet definitief sluiten. "Ik wil wel benadrukken dat iedereen bij ons in beeld blijft, ook de spelers die nu geen uitnodiging hebben gekregen."

Oranje begint het nieuwe Nations League-avontuur met twee uitduels en vervolgens twee thuiswedstrijden in De Kuip. België (3 juni), Wales (6 juni), Polen (11 juni) en nogmaals Wales (14 juni) zijn de tegenstanders.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!