PEC Zwolle raakt top van jeugdopleiding kwijt aan Feyenoord en KNVB

PEC Zwolle raakt top van jeugdopleiding kwijt aan Feyenoord en KNVB

27-05-2022 13:56
15

PEC Zwolle zwaait de top van zijn jeugdopleiding uit, maakt het vrijdagmiddag bekend. Henk Brugge en Alexander Palland zijn respectievelijk twaalf en elf jaar lang in diverse functies actief geweest voor De Blauwvingers en waren tot op heden allebei actief als hoofd jeugdopleiding.

De twee slaan nu echter andere wegen in: Brugge wordt de trainer van Feyenoord O18, dat Melvin Boel onlangs zag promoveren naar de O21, en zal dat combineren het assistent-bondscoachschap van Oranje O19. Palland gaat ook in Zeist aan de slag en wordt bondscoach van Oranje O16: die klus zal hij combineren met het assisteren van een nader te bepalen extra vertegenwoordigend team.

PEC heeft na de degradatie gekozen voor een andere organisatiestructuur, maar Brugge en Palland gaan daar dus niet meer in werken. "Het is mooi dat we ruim een decennia lang onderdeel zijn geweest van de groei en ontwikkeling van de PEC Zwolle Voetbalacademie. Zo zijn we in die periode gegroeid van 4 naar 11 teams en van 6 naar 35 trainers", laten de twee samen weten in een verklaring. Het duo ziet met genoegen toe hoe meerdere spelers uit de eigen opleiding de stap naar het eerste elftal hebben gezet. "Al met al zijn we PEC Zwolle dankbaar voor de geboden kansen en kijken we terug op een prachtige en leerzame periode."