Malen neemt Schmidt- en De Boer-advies mee: 'Je móet soms geduld opbrengen'

Malen neemt Schmidt- en De Boer-advies mee: 'Je móet soms geduld opbrengen'

27 mei - 15:13 Laatste update: 15:29
12

Donyell Malen erkent dat hij in zijn eerste jaar bij Borussia Dortmund moest wennen aan de nieuwe omstandigheden. De aanvaller is met zichzelf aan de slag gegaan en weet waar hij toe in staat is.

Op jonge leeftijd verkaste Malen naar Engeland, waar hij in de jeugdopleiding van Arsenal terechtkwam. Via PSV streek hij vorige zomer neer in Dortmund. "Een van de belangrijkste lessen is dat het tijd kost voordat je je honderd procent thuis voelt op een nieuwe plek. Een verandering is niet van de ene op de andere dag gemaakt", laat hij optekenen door ELF Voetbal Magazine. "Van dat proces moet je genieten, want tegelijkertijd leer je een hoop over jezelf. Maar als topsporter wil je zo snel mogelijk succes."

"Ik ben ook niet echt een geduldig iemand, maar besef wel dat ik me niet moet voorbijlopen. Je moet het stap voor stap aanpakken en daarvoor móet je soms geduld opbrengen", vervolgt Malen, die aangeeft dat de Bundesliga van een andere orde is dan de Eredivisie. Van Roger Schmidt en voormalig bondscoach Frank de Boer kreeg de aanvaller te horen dat zijn tank niet groot genoeg was om een wedstrijd uit te spelen. "Qua inhoud ben ik een stuk beter geworden. Er zijn nog veel meer specialisten bij BVB die mij helpen met mijn ontwikkeling, bijvoorbeeld met krachttraining of voeding."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!