Politieonderzoek gestart naar Feyenoord-jongerengroep, club reageert: 'Walgelijk'

Politieonderzoek gestart naar Feyenoord-jongerengroep, club reageert: 'Walgelijk'

27 mei - 16:30
164

De politie van Rotterdam is een onderzoek gestart naar spandoeken en doodsbedreigingen aan burgemeester Ahmed Aboutaleb. Rondom de Conference League-finale in Tirana was de Rotterdamse Jongeren Kern (RJK) voor dit en Adolf Hitler-verheerlijking verantwoordelijk. Feyenoord reageert vol afschuw.

In de Feyenoord-fanzone in Albanië toonden RJK-leden onherkenbaar spandoeken waarop Aboutaleb met de dood wordt bedreigd en Hitler wordt verheerlijk. De Rotterdamse burgemeester wil niet reageren op het voorval, maar een woordvoerder van de Stadionclub doet dat wel. "Op zeer korte termijn zal de club contact zoeken met zowel de politie als de gemeente om te bezien hoe we, mogelijk met nog andere partijen, hier samen ten strijde kunnen trekken", is de reactie tegenover RTL Nieuws.

De woordvoerder noemt het 'in één woord walgelijk'. "Met Feyenoord en wie wij zijn heeft dit helemaal niets te maken. Je vraagt je echt af wat zij die er als altijd weer laf, want onherkenbaar, mee op de foto gaan bezielt." De club vindt het 'bijzonder triest' voor iedereen die Feyenoord een warm hart toedraagt dat dit gebeurd is. 

Het politieonderzoek naar de RJK wordt gestart en het is niet voor het eerst dat de groep in opspraak komt. Eerder kwam de jongerengroep in opspraak wegens doodsbedreigingen aan en een poging tot brandstichting op het bedrijfspand van Paul van Dorst van lhbti-supportersgroep de Roze Kameraden. Daarnaast was voormalig bestuurslid Mark Koevermans vorig jaar de dupe van bekladdingen op zijn huis door RJK. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s