'Kom op leeftijd dat ik speeltijd moet krijgen, bij Ajax was perspectief er niet'

'Kom op leeftijd dat ik speeltijd moet krijgen, bij Ajax was perspectief er niet'

27 mei - 17:40
14

Calvin Raatsie heeft Ajax ingeruild voor FC Utrecht vanwege een gebrek aan perspectief in Amsterdam. In de Domstad ligt er een duidelijk plan klaar voor de keeper, die waarschijnlijk eerst zijn wedstrijden in Jong Utrecht moet keepen.

Raatsie speelde in totaal negen jaar voor Ajax, maar vertrekt nu transfervrij. Zijn debuut in de hoofdmacht bleef uit. "Ik kom nu op een bepaalde leeftijd dat ik meer speeltijd moet krijgen", legt Raatsie in gesprek met de Utrecht-kanalen uit. "Bij Ajax was het perspectief er gewoon niet. Ik heb goede gesprekken met Utrecht gevoerd en zij konden wel perspectief bieden. Ze hebben een plan en ik kijk ernaar uit om dat te volgen."

Jordy Zuidam geeft een inkijkje in dat plan. "Calvin zal mee gaan trainen met het eerste elftal. Hij heeft ook de leeftijd om wedstrijden te keepen bij Jong Utrecht. Op basis van training en wedstrijden willen we hem doorontwikkelen, hopelijk wordt Calvin uiteindelijk een vaste waarde in het eerste elftal."

Raatsie had ook andere opties in het binnen- en buitenland, maar koos toch voor Utrecht. Zuidam denkt te weten waarom "Wij hebben het perspectief op duels in Jong Utrecht geboden. Met het traject dat we aan willen gaan, hebben we hem op sportief vlak kunnen overtuigen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie