Tadic duidelijk bij Ajax: 'Denk dat we dan zelfde jaar als in 2019 konden beleven'

Tadic duidelijk bij Ajax: 'Denk dat we dan zelfde jaar als in 2019 konden beleven'

27 May - 21:16
71

Dusan Tadic heeft het moeilijk gehad met de vele gebeurtenissen rond Ajax in het afgelopen seizoen. De aanvoerder van Ajax heeft echter zijn best gedaan om de zaken van buiten het veld geen invloed te laten hebben op zijn ploeg. Ook denkt Tadic te weten waarom Ajax niet opnieuw heel ver kwam in de Champions League.

In het afgelopen seizoen was het onrustig bij Ajax. Het vertrek van Marc Overmars was de meest schokkende gebeurtenis in Amsterdam. "Er zijn veel dingen gebeurd", vertelt Tadic bij Inside Ajax. "Er gebeurde bijna elke dag iets, dus dat was moeilijk. Je probeert op jezelf te focussen en je teamgenoten te helpen, door uit te leggen hoe belangrijk het is om kampioen te worden. Ups en downs horen erbij, maar het is belangrijk om zo snel mogelijk weer op te staan na een down."

"Ik probeer dingen te regelen, te zien en te helpen wanneer dat kon", gaat Tadic verder. "Elke dag probeer ik daar druk mee te zijn, 24 uur lang. Soms lukt dat, soms is het moeilijk. Ik deed mijn best voor het team."

Ajax legde uiteindelijk beslag op de landstitel, maar in de Champions League ging het in de achtste finale mis. Een herhaling van het magische seizoen 2018/19 zat er dus niet in, terwijl sommige fans daar wel stiekem op hoopten na de eerste seizoenshelft. "We hadden nog iets extra's nodig, om het geluk af te dwingen", vertelt Tadic. "Of misschien moesten we harder werken voor de perfecte uitvoering. Dan denk ik dat we eenzelfde seizoen als 2018/19 konden beleven."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s