Letsch gaat in op toekomstvragen bij Vitesse: 'De situatie is duidelijk'

Letsch gaat in op toekomstvragen bij Vitesse: 'De situatie is duidelijk'

28-05-2022 07:13
16

Thomas Letsch lijkt ook volgend seizoen trainer bij Vitesse te zijn. De Duitse oefenmeester is tevreden over het afgelopen seizoen, dat nog bekroond kan worden met Europees voetbal. Daarvoor moet in een tweeluik met AZ afgerekend worden.

"Ik heb het gevoel dat we de juiste weg gaan kiezen", laat Letsch optekenen door Voetbal International. "Dat is wel belangrijk voor mij. Ik kwam twee jaar geleden, dan heb je een plan. Het eerste en tweede seizoen verliepen naar wens, nu kunnen we weer Europees halen. Dat moet je door kunnen zetten." De Duitser heeft nog genoeg ambitie in Arnhem. "De topvier aanvallen is een mooi doel, iets wat we ook het liefst structureel willen op de middellange termijn."

Hoewel Vitesse het zondag nog opneemt tegen AZ, durft Letsch alvast vooruit te kijken. "De situatie is duidelijk. Ik heb nog een jaar contract. Ik ben geen jonge coach meer, ik ben 53. Straks ben ik klaar voor een volgende stap", stelt hij. "Natuurlijk heb ik ambities. Ik ben bevoorrecht bij deze club. Voor mij is het geen doel op zich om in een bepaalde competitie te werken. Ik moet me prettig voelen en kunnen doen wat ik denk dat goed is. Elke dag met een lach."