Liverpool uit op revanche tegen Real: 'Nog nooit zo'n gevoel gehad'

Liverpool uit op revanche tegen Real: 'Nog nooit zo'n gevoel gehad'

28 May - 08:44 Laatste update: 09:11
55

Virgil van Dijk en Mohamed Salah willen zich tegen Real Madrid revancheren van de verloren Champions League-finale in 2018. Het Liverpool-duo benadrukt hoe belangrijk de finale van zaterdagavond is. 

De Koninklijke was vier jaar geleden met 3-1 te sterk voor de ploeg van Jürgen Klopp. Destijds speelde Van Dijk zijn eerste Champions League-eindstrijd, zaterdagavond gaat hij op voor zijn derde. "Het zal heel erg veel betekenen. Waarschijnlijk nog meer dan toen we in Madrid speelden, ook al was dat de eerste keer dat we de Champions League wonnen (Liverpool versloeg Tottenham Hotspur in de finale van 2019 in Madrid, red.)", zegt hij tegen de internationale tak van ESPN. "Natuurlijk zou het door mijn blessure van vorig seizoen een extra speciaal gevoel geven als het ons lukt. We zijn er nog niet. Het zal erg zwaar worden."

Salah houdt als geen ander nare herinneringen over aan de verloren finale. Na een overtreding van Sergio Ramos moest hij na een halfuur gewisseld worden. "Dat was het ergste moment uit mijn carrière", zegt de Egyptenaar op het persmoment van vrijdag. "In die periode was ik erg down. Dan na dertig minuten gewisseld moeten worden, is het ergste wat er kan gebeuren voor een voetballer. Ik was in het ziekenhuis en hoorde het resultaat van Hendo (Jordan Henderson, red.). Ik dacht: op deze manier kunnen we niet verliezen. Ik heb nog nooit zo'n gevoel gehad in het voetbal."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s