Het is geen droevige dag, ik vertrek met vreugde bij Real Madrid

"Het is geen droevige dag, ik vertrek met vreugde bij Real Madrid"

29 May - 09:28
26

Marcelo heeft na de gewonnen Champions League-finale tegen Liverpool definitief zijn afscheid aangekondigd bij Real Madrid. De Braziliaan neemt na zestien seizoenen en 25 prijzen afscheid van de Spaanse grootmacht.

Marcelo heeft een aflopend contract en vertrekt transfervrij. "De emotie is overweldigend, het was mijn laatste wedstrijd voor Real Madrid", vertelt de 34-jarige linksback, nadat hij als aanvoerder de Champions League omhoog had mogen houden. "Maar het is geen droevige dag, ik vertrek met grote vreugde. Ik ben de fans dankbaar voor de magische avonden die ik heb mogen meemaken in het Estadio Santiago Bernabéu."

Daarentegen blijven routiniers Luka Modric en Toni Kroos nog wel bij Real. Het aflopende contract van de 36-jarige Kroaat is verlengd tot medio 2023. Ook Kroos denkt nog niet aan een afscheid van de Koninklijke. "Ik zal hier moeten blijven, nog twee jaar", stelt de 32-jarige Duitser. 

Naast Marcelo lopen nog wel Isco en Gareth Bale uit hun contract. Hun rol bij de Koninklijke was echter al enige tijd uitgespeeld.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s