Kraay adviseert transfer: 'Ik zou daar lekker twee jaar mijn zakken vullen'

Kraay adviseert transfer: 'Ik zou daar lekker twee jaar mijn zakken vullen'

29 May - 09:45
89

Excelsior-goalgetter Thijs Dallinga en Thomas Verheydt van ADO Den Haag hopen hun club zondag aan promotie naar de Eredivisie te helpen. Hans Kraay junior legt de spitsen naast de meetlat en voorspelt wie aan het langste eind trekt.

Dallinga scoorde dit seizoen al 35 keer in 42 duels. "Hij is iemand die met zijn rug naar de goal enorm balvast is, maar ook in de diepte met zijn snelheid aangespeeld kan worden", zegt Kraay bij ESPN. "Hij maakt 'Roy Makaay-loopjes'. Eerst breed en dan diep lopen. Hij is enorm koel voor de goal en raakt niet gauw nerveus. Een hele complete, veelzijdige spits, die bij alle clubs onder de top-vijf in de Eredivisie zou kunnen spelen."

Volgens Kraay is Verheydt minder veelzijdig dan Dallinga. "Hij is een goed aanspeelpunt, zowel door de lucht als over de grond. Het enige nadeel is dat hij geen diepte heeft. Zijn droom om in het ADO-shirt te schitteren is uitgekomen. Ik heb begrepen dat hij voor twee ton opgehaald kan worden of gratis naar het Midden-Oosten kan." Kraay zou het wel weten. "Ik zou lekker daarheen gaan en twee jaar mijn zakken gaan vullen. Er zaten scouts vanuit Azië op de tribune. De verdedigers zijn daar gemiddeld 1 meter 58 dus daar kan hij uitgroeien tot 'de grote man'", grijnst de ESPN-analist.

Kraay voorspelt dat Verheydt zondag aan het langste eind trekt tegen Dallinga. "Hij zorgt ervoor dat ADO weer promoveert door een kopbal van 32 meter." ADO en Excelsior treffen elkaar vanaf 18.00 uur. Het eerste duel in Rotterdam eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s