Shane Kluivert wil in voetsporen vader treden: 'Probeer te leren van Fati'

Shane Kluivert wil in voetsporen vader treden: 'Probeer te leren van Fati'

29 May - 12:05
56

Shane Kluivert heeft een nieuwe sponsordeal getekend met Nike. Het veertienjarige Nederlandse talent werkt er ondertussen hard aan om in de voetsporen van vader Patrick te treden.

In het bijzijn van zijn vader tekende Shane een nieuw contract bij Nike. "Ik heb mijn eerste contract bij hen in Nederland getekend toen ik negen jaar oud was en nu ben ik erg blij dat ik een tweede contract bij ze kan tekenen", zegt de jeugdspeler van FC Barcelona tegen Mundo Deportivo.

De Kluivert-telg hoopt ooit ook uit te komen voor de hoofdmacht van de Catalanen. "Ik zie onder meer Aubameyang, Dembélé en Ansu Fati als voorbeelden, zij zijn net als ik vleugelaanvallers. Ik hou van hun manier van spelen en als ik naar de wedstrijd ga of op tv kijk, probeer ik van ze te leren."

Shane Kluivert ziet de toekomst van Barça zonnig in. "Barça wordt altijd beter, door de geweldige jeugdopleiding, maar ook vanwege de geweldige spelers die al in het eerste elftal spelen. Ik denk dat het elk jaar en elke dag beter zal worden." 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s